Home
Prijsplannen
arrow_back Terug naar blog

Het Nederlandse bedrijf NotuBiz, dat zich bezighoudt met inzicht in politieke besluitvorming, publiceerde een sterk artikel rond burgerparticipatie. Hoe je kan gaan van informeren naar communiceren en dan van communiceren naar participeren. De digitale mogelijkheden van vandaag laten toe om interactie op te zoeken met de burger. Dit zorgt voor meer nuttige feedback en maakt het mogelijk voor gemeentebesturen om de juiste besluiten te nemen. En dat houdt het contact met de burgers ook warm.

Het onderzoek verwoordt het als volgt:

“De meerwaarde gaat uit naar het uitbrengen van verbeteringen rondom de eigen woon-, werk- en leefomgeving. Burgers denken aan onderwerpen gerelateerd aan de gemeenschap. Verbreed daarom het referentiekader van gemeente naar gemeenschap. De gemeente is onderdeel van de gemeenschap.”

“Creëer zelf de informele dialoog, maak het toegankelijk en ondervind de denkkracht van mensen als de dialoog groeit. Denk bijvoorbeeld aan het opzetten van een burgerpanel, een burgerplatform.”

Lees het volledige artikel hier.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Hoplr en blijf op de hoogte van de nieuwste artikelen.

Ontvang maandelijks een e-mail met informatie, nieuws en ontwikkelingen rond inclusieve burgerparticipatie en blijf op de hoogte van producten, diensten en aanbiedingen van Hoplr. Lees onze privacy- en cookieverklaring voor meer informatie.