Home
Prijsplannen
arrow_back Terug naar blog

Inmiddels is geweten dat Hoplr met verschillende steden en gemeenten samenwerkt om de communicatie met hun inwoners te faciliteren. (Lees daar hier meer over.) Maar daarnaast hebben Antwerpse Hoplr-gebruikers gemerkt dat het platform nu ook een plaats heeft voor projectontwikkelaars. Waar passen zij in het Hoplr-verhaal?

Maatschappelijke relevantie

Met Hoplr wilden we een platform creëren dat echt vanuit de fundering maatschappelijk relevant zou zijn. Ondertussen slagen we erin om meer en meer buren op het platform te verenigen.Daarmee wordt sociale cohesie een stuk verbeterd. Buren leren elkaar kennen, doen sneller beroep op elkaar en voelen zich beter in hun omgeving.

De maatschappelijke relevantie van die netwerken wordt echter nog een pak groter wanneer externe input ook een natuurlijke weg naar binnen vindt. Inwoners hebben zo niet enkel veel aan elkaar; ze zijn ook beter op de hoogte van wat rondom hen speelt.

Partners van Hoplr

De steden en gemeenten zijn daarbij een erg logische stap geweest. Op buurtniveau kunnen lokale overheden inwoners perfect gaan sensibiliseren over allerhande topics. Lees hier alles over de samenwerking met gemeenten. De Hoplr-buren zijn blij alle info direct van de bron te krijgen en kunnen in ruil ook meteen van zich laten horen.

Maar buurtgerichte communicatie hoeft natuurlijk niet te stoppen bij die lokale overheden. Buurten zijn ook onder invloed van andere externe partijen, waar inwoners liefst van al ook op de hoogte van gehouden worden.Daarom maken intercommunales zoals Ivago gebruik van Hoplr.En om diezelfde reden tekenen ook projectontwikkelaars in op het platform.

Spelers uit de bouwsector – projectontwikkelaars, aannemers,… –  hebben vaak een grote invloed op hun omgeving. Denk maar aan de toekomstperspectieven die ze aan een buurt kunnen bieden. Of anderzijds; de overlast die ze veroorzaken.

Daarom zijn wij ervan overtuigd dat de Hoplr-buurten erbij gebaat zijn om in direct contact te staan met deze partijen. Via Hoplr zijn inwoners meteen op de hoogte van alle updates. Daarnaast stellen ze gemakkelijk vragen en geven ze snel feedback. Dat verhoogt ook weer de kans dat de projectontwikkelaar iets gaat doen met die feedback. Eén belangrijke voorwaarde, zoals altijd: geen reclame op Hoplr! Niemand hoeft dus bang te zijn dat er binnenkort woningen op het platform verkocht zullen worden.

Projectontwikkelaars op Hoplr

Momenteel werken we samen met Strabag, CORES development en Noorderlijn – drie spelers uit de bouwsector die actief zijn op Hoplr in Antwerpen. Deze partijen namen het initiatief om dichter bij hun eerste stakeholders te staan: de buurtbewoners.

Strabag startte in mei met de communicatie op Hoplr. Eén van hun bouwprojecten deed aanvankelijk heel wat stof opwaaien: letterlijk dan. Niet zo fijn voor de buren, dat lieten ze dan ook weten via Hoplr. Strabag is meteen in actie geschoten en communiceerde alle vooruitgang om het opwaaiend stof in de buurt te verminderen via het platform.

Na een eerste test-project breidde Strabag de communicatie ook uit naar ‘Scholen van Morgen Cadix’, op vraag van de buren.

Strabag communiceert met de buren via een Hoplr-post
Strabag op Hoplr

Daarnaast maakt Noorderlijn sinds augustus gebruik van het platform om te informeren, sensibiliseren en feedback te vragen. Ook zij mochten op een warm welkom rekenen.

Noorderlijn introduceert zich met een bericht op HoplrNoorderlijn op Hoplr

Zelfs bij minder leuk nieuws zet Noorderlijn Hoplr op een uitstekende manier in: met correcte informatie vooraf en een leuke bedanking aan de inwoners achteraf.

bedankingsbericht door Noorderlijn op HoplrNoorderlijn op Hoplr

Tot slot sloot ook CORES development zich recent aan bij Hoplr. Ook deze projectontwikkelaar wil op een constructieve manier in conversatie gaan met de buurtbewoners, om zo het leven in de buurt zo aangenaam mogelijk te maken. Welkom CORES development, we zien uit naar de communicatie rond jullie eerste proefproject!

Van welke externe partijen zou jij graag op de hoogte worden gehouden in je buurt? Laat het weten in de comments!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Hoplr en blijf op de hoogte van de nieuwste artikelen.

Ontvang maandelijks een e-mail met informatie, nieuws en ontwikkelingen rond inclusieve burgerparticipatie en blijf op de hoogte van producten, diensten en aanbiedingen van Hoplr. Lees onze privacy- en cookieverklaring voor meer informatie.