Home
Prijsplannen
arrow_back Terug naar blog

Vorige maand rondden we onze tweede kapitaalronde af, goed voor 1,15 miljoen euro. Quaeroq, het investeringsfonds van de Matexi Groep en investeringsfonds Birdhouse-Belfius zorgden er op die manier mee voor dat we onze ambities voor het platform kunnen waarmaken.

Het platform

Vier jaar geleden begon de ontwikkeling van Hoplr. Vandaag wordt het gebruikt door meer dan 120.000 huishoudens, waarvan 68% wekelijks inklokt en 82% maandelijks.

Hoplr genereert inkomsten aan de hand van een dashboard voor gemeenten en andere publieke instellingen. Met dit dashboard hebben zij geen inzage in de conversaties tussen burgers, maar ze kunnen buurtgerichte meldingen van algemeen nut op het platform plaatsen; bijvoorbeeld over wegenwerken en afvalophaling. Lees hier alles over ons verdienmodel.

Het platform vergemakkelijkt zo de communicatie tussen overheid en burgers. Intussen kunnen we Stad Mechelen, Stad Oostende en IVAGO Gent tot enkele van onze klanten rekenen.

Kapitaalronde

Deze tweede kapitaalronde stelt ons in staat om uit te breiden naar Franstalig België en Nederland. Het zorgt er bovendien voor dat het platform reclamevrij kan blijven.

“Om het verdienmodel duurzaam en rendabel te houden, breiden we nu uit naar nieuwe markten. Op die manier garanderen we een reclamevrije toekomst voor Hoplr”, aldus Jennick Scheerlinck, founder van Hoplr, “We kiezen steeds voor strategische partners met een langetermijnvisie. Het is voor ons absoluut de juiste keuze om autonoom de maatschappelijke koers van Hoplr verder te zetten.”

Quaeroq, het investeringsfonds van de Matexi Groep, gelooft vast in het potentieel van het buurtplatform. “Een duurzame buurt creëren houdt meer in dan een goed gepland vastgoedproject. We willen de sociale cohesie en interactie stimuleren op manieren die aangepast zijn aan de 21e eeuw”, zegt Kristoff De Winne, Manager Corporate Office bij Matexi.

Verder streven we ernaar een autoriteit te worden op vlak van community building in een maatschappelijk kader. In samenwerking met IMEC, UGent en EY startten we al een eerste aantal wetenschappelijke onderzoeksprojecten op, die we met deze financiële injectie verder hopen uit te breiden.

Lees het artikel over de kapitaalronde op Bloovi of in De Tijd.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Hoplr en blijf op de hoogte van de nieuwste artikelen.

Ontvang maandelijks een e-mail met informatie, nieuws en ontwikkelingen rond inclusieve burgerparticipatie en blijf op de hoogte van producten, diensten en aanbiedingen van Hoplr. Lees onze privacy- en cookieverklaring voor meer informatie.