Home
Prijsplannen
arrow_back Terug naar blog

Hoplr lanceert nu ook een sociaal netwerk voor de honden en katten uit de buurt! Onze viervoetige vrienden kunnen binnenkort dus ook terecht op het buurtplatform. Lees hier alles over de nieuwste ontwikkelingen.

Hoplr Pets

Hoplr viert bijna haar vijfde verjaardag, waarop het team besloot dat het tijd was voor een nieuwe wind. “Op Hoplr zijn huisdieren een veelbesproken thema. Of het nu gaat over hondenpoep, verloren gelopen katten of wandelen met de hond. We zagen een gat in de markt en lanceren daarom binnenkort een nieuw sociaal netwerk speciaal voor huisdieren,” zegt Jennick Scheerlinck, oprichter van Hoplr, “Het platform heet Hoplr for Pets en zal eind april beschikbaar zijn.”

allemaal huisdieren op een rijtje

Het buurtnetwerk

Hoplr Pets zal op zich niet zo veel verschillen van het platform zoals het vandaag is. Alle favoriete functionaliteiten zullen nog steeds beschikbaar zijn. Alleen kunnen je huisdieren er nu ook naar hartenlust gebruik van maken.

Buurtberichten

een hond post een zoekertje van zijn bal op Hoplr, honden uit de buurt reageren met: bal, bal, bal! Met Hoplr Pets kunnen je huisdieren je op de hoogte houden van hun reilen en zeilen in de buurt. Zo kan je kat laten weten wanneer deze terug thuis komt of je hond een verloren bal terugvinden.

Ambassadeurs

Ambassadeurs zijn een niet te missen schakel in elke Hoplr-buurt. Op Hoplr Pets mogen ze dus zeker niet ontbreken. Alfahonden worden de nieuwe ambassadeurs; zij zullen nieuwe leden niet alleen verifiëren of meldingen doen, we verwachten ook dat ze regelmatig ruzies tussen katten en honden zullen moeten intomen.

Burenlijst

De essentie van Hoplr is het beter leren kennen van je buren, voor sociaal contact en om elkaar gemakkelijk te kunnen helpen. We vinden het dus ook belangrijk dat de huisdieren uit een buurt elkaar gemakkelijk kunnen contacteren. Dat begint met een duidelijk overzicht. In de burenlijst vindt je hond of kat alle huisdieren uit de buurt terug met naam, foto en eventueel hobby’s en interesses. De huisdieren geven zoveel informatie als ze zelf willen. De privacy van je huisdier is natuurlijk erg belangrijk voor ons.

een handige lijst die alle dieren in de buurt toont

Chatberichten

In sommige gevallen kan het belangrijk zijn om onderling berichtjes te kunnen sturen. Wanneer buren met z’n tweetjes willen samenkomen, of zelfs in geval van een probleem. Je huisdieren zullen dat voortaan ook kunnen doen. Komt de kat van de buren het drinkwater van je hond altijd maar opdrinken? Via Hoplr kan je hond een privéberichtje sturen – en de kwestie zo zelf uitklaren.

opsomming van de voordelen van Hoplr: elke buurt is privé, praat met je buren, mis niets meer uit de buurt

Groepschat

Een chatgesprek kan ook tussen meer dan twee leden plaatsvinden, via de groepschat. Dat kan handig zijn wanneer een bepaald gespreksonderwerp regelmatig terugkomt, maar slechts een aantal leden aanbelangt. Wanneer er bijvoorbeeld regelingen moeten worden getroffen met betrekking tot het nachtelijke kattenkoor, hebben de honden daar weinig boodschap aan. In dat geval kan een groepsgesprek worden gestart.

Buurtkalender

Trouwe gebruikers van Hoplr weten al dat we er een punt van maken dat de buren ook fysiek samen komen. De buurtkalender is daarvan het beste voorbeeld. Je kan zo activiteiten aanmaken die alles met de buurt te maken hebben – zoals opruimacties, infosessies en spelletjesavonden. Op Hoplr Pets kunnen je huisdieren dat nu ook doen: frisbees vangen in het buurtpark, samen in de zon liggen of hun staart achterna zitten, een mensenwandeling,…

een hond wil een groepswandeling organiseren met andere honden en baasjes

Meldingen

Hoplr is er niet alleen om elkaar beter te leren kennen; leden kunnen het platform ook gebruiken om elkaar snel op de hoogte te brengen van gebeurtenissen in de buurt. Zo kunnen honden een berichtje posten als ze vinden dat hun baasje te lang weg zit, en katten laten weten dat de melk op is. Ook verdachte activiteiten worden snel kenbaar gemaakt.

een hond snapt niet waar z'n drol naartoe is en verdenkt kwade opzet
Babysit
Hoplr wordt door onze menselijke leden vaak gebruikt om babysits te zoeken. Ook huisdieren zullen dat vanaf nu kunnen doen. Honden of katten die een nieuwe thuis nodig hebben kunnen gemakkelijk een oproep lanceren.

poes is op zoek naar nieuwe bediende

Spullen lenen en weggeven
Hoe vaak gebeurt het niet: al wekenlang smult je poes van een nieuw merk brokken en plots haalt ze haar neus ervoor op. Weer een nieuwe soort uitzoeken dus – maar intussen heb je wel nog twee dozen van die oude staan. Met Hoplr Pets kunnen huisdieren hun spullen zoals kattenbrokken zelf uitwisselen. Honden kunnen hun oude tennisballen en bekauwde knuffels zo ook een tweede leven geven.

Discussie
Het kan weleens voorvallen dat er wrijvingen in de buurt zijn. Hoplr-leden kunnen hun bekommernissen met de buurt delen en zo een constructieve dialoog op gang brengen. Een goeie buurt is tenslotte een buurt waar gecommuniceerd kan worden. Met Hoplr Pets kunnen je huisdieren nu ook belangrijke thema’s aankaarten.

poes klaagt over de vogels in haar tuin
Poll
Dankzij Hoplr kunnen voortaan niet alleen menselijke buren mee de toekomst van hun buurt bepalen; honden en katten verdienen het ook hun zegje te kunnen doen! Een huisdier kan zijn of haar ideeën met gemak in de buurt plaatsen, waarna de andere honden en katten kunnen stemmen. Huisdierenparticipatie wordt de trend van 2019.

hond stelt een nieuw hondenpark voor, honden stemmen 'ja, leuk', katten stemmen 'over mijn lijk!'

Integratie met het buurtnetwerk
Met de komst van Hoplr Pets, zal voor de huidige gebruikers ook één en ander veranderen. Ten eerste zal het gebruikelijke platform worden omgedoopt naar Hoplr Humans, om zo het onderscheid duidelijk te maken. Daarnaast zal er ook een integratie van de twee platformen zijn. Baasjes zullen nu dus niet langer berichten over hun vermiste poezen moeten delen, de katten kunnen gewoon zelf laten weten wanneer ze thuis zullen zijn.

Ook het Service Dashboard (het platform waarmee steden en gemeenten met inwoners kunnen communiceren) krijgt een nieuwe module. Zo zal de gemeente bijvoorbeeld kunnen sensibiliseren over het dragen van een leiband, of informeren over hogere boetes op hondenpoep. Omgekeerd kunnen huisdieren hun ideeën en meldingen ook met het lokale bestuur delen.

Feedback

Hoplr Pets zal eind april beschikbaar zijn in heel België en Nederland. Voorlopig konden de huisdieren uit Rooigem al voor proefkonijn spelen. De eerste feedback is alvast erg goed.

“Vroeger blies ik altijd wanneer ik een hond zag. Maar op Hoplr kunnen we als buren echt communiceren, en echt waar: die willen gewoon met ons spelen! We begrijpen elkaar veel beter.” – Sneeuwbal, Noorse Boskat

 

“Voor Hoplr had ik één bal. Leuke bal. Maar leuker dan één bal? Veel ballen! Op Hoplr zijn mijn ballen jouw ballen en jouw ballen mijn ballen!” – Trico, Labrador

hond laat een positieve review achter over Hoplr

Ben jij nog geen lid van het buurtplatform voor mensen? Schrijf je snel in via www.hoplr.com.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Hoplr en blijf op de hoogte van de nieuwste artikelen.

Ontvang maandelijks een e-mail met informatie, nieuws en ontwikkelingen rond inclusieve burgerparticipatie en blijf op de hoogte van producten, diensten en aanbiedingen van Hoplr. Lees onze privacy- en cookieverklaring voor meer informatie.